Dýně v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 986 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 80.5 mg
 - Draslík 5568.6 mg
 - Vláknina 19715.6 mg
 - Vitamín A 19715.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 161.5 mg
 - Vitamín E 17 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.
 - 
                                2
Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.
 - 
                                3
Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.
 - 
                                4
Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.
 - 
                                5
Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.
 - 
                                6
Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.
 - 
                                7
Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.