Flíčky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 300 g Těstoviny flíčky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2054 kcal
  • Sacharidy 238 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 238 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 20.8 mg
  • Vláknina 209 mg
  • Vitamín A 209 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme flíčky a zcedíme.

  • 2

    Rozdělíme na čtvrtky zelí a odstraníme vnější poškozené listy a košťál.

  • 3

    Nakrájíme nadrobno zelí a dáme na rozehřáté sádlo. Dobře promícháme a osolíme.

  • 4

    Přikryté upravujeme krátce na velmi mírném ohni, až pustí šťávu. Zelí se velmi snadno připálí.

  • 5

    Přidáme k zelí cukr, malé množství vody a doměkka dusíme.

  • 6

    Zelí lehce při této úpravě zhnědne.

  • 7

    K vydušenému zelí přidáme zcezené flíčky, přidáme mletý pepř, promícháme a prohřejeme.

Komentáře k receptu