Houskový nákyp s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2618 kcal
 - Sacharidy 267 g
 - Tuky 138 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 1372.7 mg
 - Draslík 742.7 mg
 - Vláknina 12200 mg
 - Vitamín A 12200 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 16.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 99.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout.
 - 
                                2
Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání.
 - 
                                3
Hmota musí být kašovitá a hustá.
 - 
                                4
Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu.
 - 
                                5
Důkladně promícháme.
 - 
                                6
Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch.
 - 
                                7
Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut.
 - 
                                8
Podáváme s malinovým kompotem či rosolem.