Mleté maso zapečené s taveným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Čedar - tavený
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 1479.8 mg
  • Vitamín A 1479.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme ve vodě žemli a vymačkáme. Nastrouháme tvrdý sýr.

  • 2

    Omytá rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Nastrouháme nebo nakrájíme na plátky tavený sýr.

  • 4

    Smícháme v míse mleté maso, rozdrobenou vymačkanou žemli, strouhaný sýr, vejce, lžíci změklého másla a promícháme. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní připravenou směs na centimetrovou vrstvu. Poklademe vločkami másla a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Poklademe kousky rajčat s taveným sýrem, pokapeme olejem a zapečeme zprudka.

Komentáře k receptu