Bryndzovníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 100 g Sýr Brynza
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené vepřové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 150.8 mg
  • Draslík 77.4 mg
  • Vláknina 2789.9 mg
  • Vitamín A 2789.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky na vále rozsekáme tuk, prolisujeme brynzu, osolíme a rychle zpracujeme těsto.

  • 2

    Rozválíme do tvaru obdélníku a nakrájíme na čtverečky asi 8x8cm.

  • 3

    Připravíme náplň z nasekaného uzeného masa, které vložíme na usmaženou cibuli s paprikou a utřeným česnekem. Prohřejeme a necháme vychladnout. Náplň navršíme do středu čtverečků, zabalíme do šátečků, okraje stlačíme a potřeme rozšlehaným žloutkem.

  • 4

    Pečeme na nevymaštěném plechu v dobře vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu