Vepřová panenka dušená v jablečném octu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Ocet jablečný
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1.1 kg Vepřová panenka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 892 mg
  • Vláknina 3019 mg
  • Vitamín A 3019 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.

  • 2

    Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.

  • 3

    Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.

Komentáře k receptu