Rýžový saláts tuňákem a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 300 g Tuňák v oleji
  • 150 g Mozzarella
  • 1 ks Rukola
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 97180 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 580 mg
  • Vláknina 14831 mg
  • Vitamín A 14831 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži do změknutí /asi 15-20 minut/.Scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Necháme okapat do sucha.Takto připravenou rýži přendáme do salátové mísy a pokapeme olejem.Rukolu najemno nasekáme,tuňáka okapeme a rozdrtíme,avokádo oloupeme a zbavíme pecek, petrželku jemně nasekáme.Spolu s mozarellou toto vše poklademe na rýži.V malé misce ušleháme do pěny olej,sůl a citronovou šťávu.Zálivkou přelijeme salát,jemně promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu