Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 11 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 454.8 mg
- Vláknina 14725 mg
- Vitamín A 14725 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu. 
- 
                                2Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky. 
- 
                                3V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je. 
- 
                                4Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu. 
- 
                                5Přiklopíme a vaříme cca 20min. 
- 
                                6Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        