Králík plněný játry III

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Játra králičí
  • 1 ks Králičí maso
  • 1 ks Martell cognac
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kari koření
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.1 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 129409 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 856.6 mg
  • Vláknina 9465.5 mg
  • Vitamín A 9465.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně :

  • 2

    Králičí játra nakrájíme na nudličky a dáme přes noc marinovat do koňaku.

  • 3

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme marinovaná králičí játra. Okořeníme kari kořením, podusíme, zjemníme smetanou. Šťávu necháme mírně odpařit a na závěr osolíme.

  • 4

    Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.

  • 5

    Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.

  • 6

    Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.

  • 7

    Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.

  • 8

    Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu