Tvarohový zákusek s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Kompot meruňkový
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 80 g Cukr moučkový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 80.3 mg
  • Draslík 220 mg
  • Vláknina 2887.3 mg
  • Vitamín A 2887.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme.

  • 2

    Polovinu těsta nalijeme na vysoký plech vyložený papírem na pečení.

  • 3

    Do zbytku těsta přimícháme 1 lžíci kakaa rozmíchaného v trošce vody a nalijeme na světlé těsto.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě (na 180°C) asi 20 - 25 minut.

  • 5

    Na vychladlý koláč naskládáme kousky kompotovaných meruněk a potřeme krémem.

  • 6

    Při přípravě krému smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr. Vyšleháme a přimícháme ušlehanou smetanu. Plátkovou želatinu si připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme do krému.

  • 7

    Koláč můžeme nakonec posypat například strouhanou čokoládou. Necháme jej v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Komentáře k receptu