Zelené jablko s praženými mandlemi, vanilkovým krémem a portským želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 20 g Cukr krupice
  • 180 g Mandle
  • 100 ml Víno portské
  • 165 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Želatina bílá plátky
  • 3 ks Jablka
  • 1 hrst Banány
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 518.3 mg
  • Vláknina 17413 mg
  • Vitamín A 17413 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 12.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Společně s plátkem másla a několika zrníčky z vanilkového lusku je orestujeme na pávi a necháme vychladnout.

  • 2

    Strouhanku a loupané mandle smícháme v poměru 1:3, opražíme na pánvi a nasypeme do pohárových sklenic. Přidáme jablka a zasypeme znovu mandlovou směsí. Navrstvíme ušlehanou smetanu se zbylými semínky z vanilkového lusku.

  • 3

    Želatinu necháme rozpustit ve víně, vychladíme a nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Sklenice dozdobíme ovocem, kostičkami želatiny, případně lístkem máty a podáváme.

Komentáře k receptu