Jahody v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 200 g Med včelí
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 87.1 mg
  • Vláknina 2080 mg
  • Vitamín A 2080 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr svaříme ve vodě tzv. na nitku. Do teplého vmícháme med.

  • 2

    Vyzrálé, omyté jahody naskládáme do malých, čistých skleniček. Zalijeme je teplým medovým roztokem tak, aby med dosahoval asi 1cm nad vrstvu jahod. Zavíčkujeme a uchováváme v chladu.

Komentáře k receptu