Primátorské kuřecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Vejce slepičí
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 25 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 320 g Žemle tuková
  • 240 g Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1114 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 299.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme a šikmými řezy přes vlákno nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, obalíme v rozšlehaných vejcích a jemných, krátkých nudličkách z oloupané žemle.

  • 2

    Maso po obou stranách osmažíme v horkém tuku do zlatavé barvy.

  • 3

    Usmažené řízky potřeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu