Ananas s dušeným telecím pupkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Ananas
  • 40 g Cukr krupice
  • 700 g Telecí pupek (bok)
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ks Kardamom
  • 1 ks Badyán
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1192 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 795.9 mg
  • Vláknina 21302 mg
  • Vitamín A 21302 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso svinuté orestujeme na rozpáleném oleji, zalijeme vroucím vývarem a na mírném ohni necháme dusit cca 3hodiny.

  • 2

    Oloupaný ananas nakrájíme na kostičky a marinujeme cca půl hodiny se semínky z tobolek kardamomu a badyánem.

  • 3

    V pánvi zkaramelizujeme cukr s kapkou vody, přidáme ananas i se šťávou, koření vyjmeme a vaříme dokud se ananas nevysuší.

  • 4

    Hotové telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme teplé s karamelizovaným ananasem.

Komentáře k receptu