Kuře na pomerančích II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 963.8 mg
  • Vláknina 12925 mg
  • Vitamín A 12925 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbky z kuřete omyjeme a spolu s nastrouhanou kořenovou zeleninou a kouskem cibule dáme vařit do osolené vody, abychom získali vývar.

  • 2

    Omyté kuře osušíme, osolíme a upečeme na másle.

  • 3

    Oloupaná jablka rozdělíme na 6 dílků, zbavíme jadřinců, dáme do misky z varného skla, posypeme cukrem, podlijeme 3 lžícemi vody, přikryjeme a podusíme. Dusíme pouze tak krátce, aby se nám nerozpadla.

  • 4

    Ze šťávy z kuřete odlijeme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru z drůbků, přimícháme Maizenu rozmíchanou v troše chladného vývaru a povaříme. Na závěr do šťávy přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče a prohřejeme. Dobře oloupané pomeranče zbavíme bílé blány, rozdělíme na měsíčky.

  • 5

    Upečené a naporcované kuře vyskládáme na mísu, obložíme dušenými jablky a dílky pomerančů. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jinou přílohu již nepodáváme.

Komentáře k receptu