Řízky v hořčičném kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 456.2 mg
  • Vláknina 1229.8 mg
  • Vitamín A 1229.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme a potřeme pastou ze lžíce hořčice, nastrouhané cibule, lžičky oleje a pepře. Řízky naskládáme na sebe a necháme do druhého dne odpočinout.

  • 2

    Připravené maso opečeme na rozpáleném oleji. Když řízky obrátíme, potřeme opečenou stranu zbylou hořčicí a dopečeme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu