Ořechový dort z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 36 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 127.4 mg
- Draslík 148.3 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme 3 bílky s vlašskými ořechy. Přidáme cukr, vanilkový cukr, tuhý sníh ze 6 bílků a vmícháme mouku.
-
2
Z těsta vytvoříme na vymaštěný plech 10 malých pusinek, které použijeme na ozdobu dortu. Zbylé těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme pozvolna asi 45 minut.
-
3
Vychladlý dort rozkrojíme na 2 díly a naplníme vanilkovým krémem.
-
4
Díly korpusu spojíme krémem a okraje i vršek potřeme také krémem, navrchu ozdobíme upečenými pusinkami.
-
6
Vanilkový krém:
-
7
Utřeme máslo, 2 žloutky, cukr, 2 lžíce mléka a vanilkový cukr. Necháme chvíli ztuhnout a pak plníme upečený dort.