Bylinková roštěná s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Brambory
  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1096 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 309 mg
  • Draslík 962.6 mg
  • Vláknina 17530 mg
  • Vitamín A 17530 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek nasekáme.

  • 2

    Maso nakrájíme na plátky, potřeme připravenou pastou, posypeme bylinkami a v chladu necháme marinovat min. 2-4h.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a oloupeme.

  • 4

    Maso grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem cca 4min po každé straně, poté osolíme, opepříme a dopečeme 6-8min v troubě předehřáté na 180C. Hotové necháme cca 2min odležet.

  • 5

    Mezitím slaninu nakrájíme na kousky, dozlatova orestujeme, přidáme na plátky nakrájené brambory a opečeme.

  • 6

    Maso rozdělíme na talíře, doplníme bramborami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu