Dušené hříbky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 34.1 mg
  • Draslík 479.6 mg
  • Vláknina 6100 mg
  • Vitamín A 6100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu