Pikantní hlávkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 5570 mg
  • Vitamín A 5570 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozkrájíme na čtvrtky a propláchneme pod studenou vodou.

  • 2

    Hořčici umícháme s octem a olejem, přidáme nakrájená, natvrdo uvařená vejce, cukr, sůl a zředíme vodou. Můžeme přidat citronovou šťávu.

  • 3

    Zálivku nalijeme na salát a ihned podáváme.

Komentáře k receptu