Kachna pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 2000 g Kachna mražená
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1167 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3.8 mg
  • Vláknina 42 mg
  • Vitamín A 42 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a kachny přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.

  • 2

    Upečené kachny vyjmeme z výpeku.

  • 3

    Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Potom do výpeku přidáme část vypečeného sádla.

  • 4

    Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.

Komentáře k receptu