Vodňanská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 69.1 mg
 - Draslík 430.5 mg
 - Vláknina 2293.8 mg
 - Vitamín A 2293.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepeme plátky roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle.
 - 
                                2
Pak je vyjmeme, osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli a vložíme k ní opečené roštěnky.
 - 
                                3
Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Poté roštěnky opět vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.
 - 
                                5
Provařenou šťávu přecedíme, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které jsme předem podusili na sádle, sardelovou pastu, podušenou cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené okurky na nudličky.
 - 
                                6
Opět znovu povaříme.
 - 
                                7
K příloze podáváme houskové knedlíky.