Okurkový salát se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 33 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.2 mg
  • Vláknina 3577.5 mg
  • Vitamín A 3577.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí a omytou salátovou okurku nakrájíme na nudličky a osolíme.

  • 2

    Promícháme s jemně nasekanou petrželkou a drceným kmínem. Zalijeme zálivkou z octa, soli, cukru a trochy vody.

  • 3

    Salát necháme proležet.

Komentáře k receptu