Pizza - základní těsto II.

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 20 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1896 kcal
  • Sacharidy 388 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 388 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 868.2 mg
  • Vláknina 37600 mg
  • Vitamín A 37600 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme kvásek - do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    Mezitím si do mísy prosijeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, vejce, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Lehce je posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.

  • 3

    Dávka vystačí na 1 plech.

Komentáře k receptu