Hovězí s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 40 g Křen
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 106.8 mg
  • Vláknina 1935 mg
  • Vitamín A 1935 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle.

  • 2

    Přidáme naklepané a osolené plátky masa, po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme vývarem. Krátce povaříme.

  • 4

    Potom šťávu procedíme, přilijeme smetanu a přelijeme přes maso. Před podáváním posypeme plátky masa nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu