Bramborová polévka s kedlubnou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 60 g Kedlubna
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mléko polotučné
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 2895 mg
  • Vitamín A 2895 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme v mléce rozkvedlané vejce, kousek másla a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu