Husí žaludky zadělávané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1 g Muškátový květ
  • 2 g Pepř černý celý
  • 25 g Sůl
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 1500 g Husí žaludky
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Nové koření celé
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 36.2 mg
  • Vláknina 2296.8 mg
  • Vitamín A 2296.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme.

  • 2

    K poloměkkým žaludkům přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše doměkka dovaříme.

  • 3

    Z prosáté mouky a ze 2/3 másla připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, zalijeme procezeným, vlažným vývarem ze žaludků a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Ke konci varu přilijeme smetanu a podle potřeby přisolíme.

  • 5

    Uvařené žaludky nakrájíme na plátky, přecedíme na ně omáčku, krátce převaříme a přidáme zbylé máslo.

  • 6

    Při podávání každou porci posypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu