Taštičky s vlašskými ořechy a datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 30 ks Datle
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 9256 kcal
  • Sacharidy 2253 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 2253 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 20913.4 mg
  • Vláknina 402509 mg
  • Vitamín A 402509 mg
  • Vitamín B6 7.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme nádivku - vlašské ořechy s datlemi nakrájíme na větší kousky a v misce je promícháme s cukrem a skořicí. Dáme jednu wontonovou placku na rovnou plochu a na ní vyklopíme jednu lžíci nádivky.

  • 2

    Okraje placky navlhčíme našlehaným vajíčkem a přiklopíme další plackou. Stlačíme okraje tak,aby nádivka při smažení nevypadla. Opakujeme celý postup i s ostatními plackami.

  • 3

    Ve fritovacim hrnci ohřejeme olej na 170 stupňů a taštičky smažíme dozlatova. Dáme pozor, aby nebyl hrnec přeplněn. Taštičky po usmažení necháme okapat na ubrousku.

  • 4

    Pocukrujeme, ozdobíme mátou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu