Čočková s brambory a kořenovou zeleninou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 100 g Čočka jedlá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 252 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 1725.6 mg
  • Vláknina 78470.6 mg
  • Vitamín A 78470.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku dobře propereme a na chvíly namočíme. Pak jí v téže vodě asi 1/2 l povaříme. Po půl hodině vaření přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer.

  • 2

    Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou najemno, zasypeme moukou a za stálého míchání z ní připravíme cibulovou jíšku.

  • 3

    Zalijeme litrem vody a dobře povaříme, přidáme povařenou čočku a zeleninu i s vodou ve které se vařili.

  • 4

    Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.

Komentáře k receptu