Hřebenatky se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Zázvor celý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Martini bianco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 82.6 mg
  • Draslík 432.9 mg
  • Vláknina 594.8 mg
  • Vitamín A 594.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z lastury odstraníme tuhou svalovinu naproti korálové části ulity.Ulitu otevřeme a bílou část rozřízneme napůl.Takto připravené hřebenatky dáme i s ulitou smažit na máslo/na pánev/,dokud maso nezhnědne.Nesmažíme ale příliš dlouho,aby maso nebylo tuhé.Vyndáme z pánve a necháme okapat.Dáme na vyhřátý talíř a udržujeme v teple.Na pánev dáme podélně nakrájenou cibulku,asi dva centimetry zázvoru,který také nakrájíme a za stálého míchání restujeme.Přilijeme wermut a necháme povařit-dokud se zase neodpaří.Přidáme smetanu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne.Hřebenatky přelijeme omáčkou,posypeme petrželkou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu