Slepice vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 245 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 392.7 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici rozpůlíme (lépe se vejde do kastrolu), mírně osolíme a vaříme zhruba 2 - 4 hodiny. Zpočátku slepici vaříme pouze ve slané vodě, později, jakmile slepice částečně změkne, přidáme cibuli nebo česnek a dovaříme.

  • 2

    Spolu se slepicí vaříme zároveň žaludek i srdce. Jatýrka si ponecháme syrová na zavářku do polévky. Zavářku připravíme jen do takového množství polévky, kterou ještě tentýž den sníme. Vývar, který nám zbude, necháme bez zavářky, neboť by nám zkysl.

  • 3

    Z uvařené slepice stáhneme kůži, která není v oblibě. Rozemeleme ji spolu s játry do zavářky.

Komentáře k receptu