Celer zapečený se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Houby čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 575.5 mg
  • Vláknina 6215 mg
  • Vitamín A 6215 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu celeru a na ni vrstvu uvařených, nasekaných hub promíchaných s nasekanou šunkou a nakrájenými rajčaty. Zalijeme moukou rozmíchanou s vývarem a povařenou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci.

Komentáře k receptu