Chřestová jemná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 6 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1110 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 980.4 mg
  • Draslík 829.7 mg
  • Vláknina 10533.6 mg
  • Vitamín A 10533.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 607.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupáme a uvaříme doměkka v osoleném vývaru, scedíme, hlavičky odkrojíme a pokrájené stonky po rozmixování propasírujeme.

  • 2

    Do zcezeného vývaru vmícháme rozmixovaný chřest, žloutky a chřestové hlavičky.

  • 3

    Mírně prohřejeme, osolíme a posypeme petrželkou.

  • 4

Komentáře k receptu