Vepřové kotlety smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 144.3 mg
  • Draslík 367.1 mg
  • Vláknina 286.2 mg
  • Vitamín A 286.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety u kosti a na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran, z každé asi 5 minut.

  • 3

    Podáváme s brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo bramborovým salátem a kompotem.

Komentáře k receptu