Paštika z husích drůbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Husí drůbky
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Játra husí
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 97049 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 430.5 mg
  • Draslík 392.8 mg
  • Vláknina 5887 mg
  • Vitamín A 5887 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu, cibuli, vepřové maso a husí drůbku uvaříme v osolené vodě. Poté uvařené z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Vykostíme drůbky a společně s masem a syrovými játry dvakrát umeleme.

  • 3

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mastným vývarem z drůbků a vymícháme na hustší kaši. Kaši necháme vychladnout, následně ji přidáme k umletému masu, přimícháme do pěny ušlehaná vejce, koření, osolíme a řádně promícháme.

  • 4

    Formu silně vymastíme, naplníme ji do 3/4 výšky směsí, dobře zakryjeme a vaříme mírným varem ve vodní lázni 1,5 hodiny.

Komentáře k receptu