Husí drůbky zadělávané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 1 ks Muškátový květ
  • 1 ks Husí drůbky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1762 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 96907 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 95.7 mg
  • Vláknina 7736.3 mg
  • Vitamín A 7736.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí drůbky očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Později přidáme kořenovou zeleninu s cibulí.

  • 2

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Omáčku okořeníme muškátovým květem a petrželovou natí a povaříme 10 minut.

  • 3

    Drůbku rozdělíme v kloubech, krk rozstříháme, ze žaludku odkrojíme tuhé části a nakrájíme na plátky. Maso v omáčce povaříme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu