Losos s řeckou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1000 g Losos obecný
  • 30 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 400 g Rajčata
  • 40 g Cukr krupice
  • 100 g Zelenina nakládaná
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1460 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 655.4 mg
  • Vláknina 2755 mg
  • Vitamín A 2755 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a opláchnutého lososa nakrájíme na plátky a osolíme. Maso po obou stranách opečeme v tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nakládanou zeleninu, na kousky nakrájená rajčata a celý pepř. Směs podusíme.

  • 3

    Potom zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, ocet, cukr a povaříme.

  • 4

    Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, přilijeme víno, dosolíme a vše dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu