Vepřový guláš s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 90.6 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 1054.6 mg
  • Vitamín A 1054.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3163.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme maso, lžičku mleté papriky, kmín, sůl a vše osmahneme. Podlijeme, přidáme prolisovaný česnek, protlak, majoránku a za občasného podlití dusíme doměkka.

  • 3

    Šťávu necháme částečně vysmahnout, maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dusíme.

  • 4

    Párek nakrájíme na kolečka, opečeme a přidáme ke guláši.

  • 5

    Podáváme s rýží, brambory, knedlíky nebo chlebem.

Komentáře k receptu