Mořský jazyk pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mořský jazyk
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 940.8 mg
  • Vláknina 2363 mg
  • Vitamín A 2363 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem.

Komentáře k receptu