Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 24.9 mg
  • Draslík 120 mg
  • Vláknina 6359.8 mg
  • Vitamín A 6359.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 144.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.

  • 3

    Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu