Hovězí polévka s krupicovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 0.5 g Muškátový květ
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 20 g Sůl
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1496 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 824.6 mg
  • Vláknina 842.8 mg
  • Vitamín A 842.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme jej.

  • 2

    Mléko osolíme a dáme vařit, přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou krupicí. Mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Těsto necháme vychladnout a poté do něj zamícháme vejce a přidáme mletý květ.

  • 3

    Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou noky - 3ks na 1 porci. Noky vkládáme do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.

  • 4

    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou hovězího vývaru.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky při podávání.

Komentáře k receptu