Jehněčí zapečené se smetanou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso
  • 5 g Petržel - nať
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 372.5 mg
  • Draslík 161.6 mg
  • Vláknina 157.5 mg
  • Vitamín A 157.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1787.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na porce, osolíme, potřeme máslem a upečeme doměkka.

  • 2

    Vejce ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, sekanou petrželku a maso na pekáči směsí zalijeme.

  • 3

    Pokrm necháme ve vyhřáté troubě asi 15 minut ztuhnout.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu