Banánový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Banány
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 793.6 mg
  • Vláknina 13084 mg
  • Vitamín A 13084 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi upražíme cukr na světlý karamel. Zalijeme jej trochou studené vody a povaříme na hustotu omáčky.

  • 2

    Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme je na skleněné talířky rozkrojenou stranou dospodu. Polijeme je karamelem a dáme vychladit.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme každou půlku banánu šlehačkou a povrch posypeme nahrubo nasekanými, opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu