Kapr pečený se smetanou a sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 584.2 mg
  • Vláknina 892 mg
  • Vitamín A 892 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osolené porce kapra opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme je. Na témže másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 10 minut.

  • 2

    Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou se sardelovou pastou a necháme jen přejít varem.

Komentáře k receptu