Ryba s pórem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 90.6 mg
  • Draslík 338.2 mg
  • Vláknina 6573 mg
  • Vitamín A 6573 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé rozkrojíme na menší kousky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme. Z dobře omytého póru odřízneme listy a dolní bílou část. Střední část nakrájíme na šikmé proužky zhruba 5 mm široké, přidáme je k opečené rybě spolu s hrubě nasekaným česnekem a vše na mírném ohni dusíme. V případě potřeby mírně podlijeme a zahustíme tzv. francouzskou kuličkou ( kousek čerstvého másla smíchaný se lžičkou hladké mouky). Krátce povaříme, aby se ryba nerozvařila.

  • 2

    Hotový pokrm posypaný petrželovou natí ihned podáváme.

Komentáře k receptu