Šakšuka - jídlo z Tunisu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Rajčata
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 249.9 mg
  • Draslík 818.7 mg
  • Vláknina 5632.3 mg
  • Vitamín A 5632.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na oleji.

  • 2

    Přidáme nakrájené papriky, z nichž jsme odstranili jadřince a nakrájíme oloupaná rajčata.

  • 3

    Osolíme směs, zalijeme vodou a zeleninu dusíme.

  • 4

    Přidáme vejce, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu