Anglický zelný salát

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Majonéza
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 375 g Mrkev kořen
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 231 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 265.1 mg
  • Vláknina 11959.5 mg
  • Vitamín A 11959.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtvrtky. Omyjeme je pod tekoucí vodou, po okapání nakrájíme na jemné proužky.

  • 2

    Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme a promícháme se zelím.

  • 3

    Smícháme jogurt, majonézu, víno, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.

  • 4

    Salát podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu