Kačamak se sýrem a škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Mouka kukuřičná
  • 150 g Sýr balkánský
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Vepřové škvarky
  • 3 l Voda pitná
  • 5.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1046 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2078 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 204.9 mg
  • Vláknina 7580 mg
  • Vitamín A 7580 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vařit 3 litry osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní celý 1 kg kukuřičné mouky, zmírníme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se odlepuje od stěn hrnce.

  • 2

    Kaši nalijeme na máslem vymaštěný pekáč a nožem, který si namočíme do vody, kaši zarovnáme, posypeme pokrájenými škvarky, nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme zamíchali sladkou mletou paprikou.

  • 3

    Horký kačamak rozdělíme na porce a servírujeme jako samostatné jídlo nebo s miskou bílého jogurtu.

  • 4

Komentáře k receptu