Pórková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1058 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 26.6 mg
 - Draslík 148.6 mg
 - Vláknina 2443 mg
 - Vitamín A 2443 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.
 - 
                                2
Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.
 - 
                                3
Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.
 - 
                                4
Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.