Pórková omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Pepř černý celý
  • 20 g Sůl
  • 300 g Pórek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 148.6 mg
  • Vláknina 2443 mg
  • Vitamín A 2443 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.

  • 2

    Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.

  • 3

    Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.

  • 4

    Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.

Komentáře k receptu