Husa s nádivkou z jablek a mandlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1700 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 260 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 512.8 mg
 - Vláknina 9316.3 mg
 - Vitamín A 9316.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na kostičky, promícháme a přidáme rozinky, mandle a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nadijeme do husy. Otvor sepneme špejlí.
 - 
                                3
Husu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 20 minut. Husu obrátíme, snížíme teplotu na 190 stupňů a přidáme oloupanou mrkev, cibuli, husí krk a křídla. Podlijeme horkou vodou a za občasného polévání výpekem pečeme asi 2 hodiny.
 - 
                                4
Výpek přecedíme, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Podáváme k huse.